Delatnost Doma

  •   Nudimo kvalitetan, ugodan smeštaj u 2 i 3 krevetnim sobama.
  • U okviru doma nalazi se veliki dnevni boravak, kuhinja sa trpezarijom i naravno medicinska soba.
  • Kupatila su moderno uređena i prilagođena za polupokretne i nepokretne osobe.
  • Velika pažnja posvećena je i uređivanju dvorišta, odnosno zelene površine u sklopu objekta, gde naši korisnici mogu da uživaju u šetnji ili da jednostavno odmaraju uz žubor vode jezera i potočica koji se tu nalaze. Natkrivena terasa u dvorištu namenjena je i za služenje jela na svežem vazduhu, a i za relaksaciju nakon toga.
  • Pored kvalificiranih medicinskih sestara te negovateljica koje su 24 časa prisutne, obezbeđena je poseta lekara opšte prakse najmanje jednom nedeljno (uz sklopljen ugovor sa zdravstvenom ustanovom u Alibunaru), te ostalih specijalista u zavisnosti od potreba korisnika kao i po potrebi odlazak na VMA na specijalisticke preglede sa kojim imamo ugovor o poslovnoj saradnji.
  • Pored svih kreveta je instaliran "panik taster " kako u glavnoj zgradi tako i u bungalovima i u svim kupatilima, koji omogućava korisnicima stalni kontakt sa medicinskim osobljem, te video nadzor.
  • Uz saradnju socijalnih radnika i ostalih stručnih osoba, organizuju se razne društvene aktivnosti kao što su: izleti, razne priredbe, muzičke večeri, rođendanske proslave, obeležavanje praznika te krsnih slava i slično.
  • Ishrana je raznovrsna i prilagođena zdravstvenom stanju korisnika uz mogućnost izbora između dva različita dnevna menija. Služe se tri glavna obroka dnevno i dve užine pripremljene od profesionalnih kuvara, a sastavljene od strane naseg professionalnog nutricioniste.

Korisnicima naseg Doma za stara lica omogucen je izbor licnog lekara u Domu zdravlja u Alibunaru te nabavka lekova preko socijalnog osiguranja.

 

 

 

Za više informacija

Sve informacije možete da dobijete na sledeće brojeve telefona:

+381 (0)13 641 144
+381 (0)13 641 010
+381 (0)62 770 173

E-mail: domzastaralica@open.telekom.rs

Naša ustanova socijalne zaštite ima dozvolu za rad i registrovana je kod Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku i demografiju Novi Sad, pod brojem
113-022-00610/2010-01 od 12. oktobar 2010. godine, kao i kod Privrednog suda Pančevo rešenjem broj FI 61/10 - registarski uložak broj 5-245 od 26.10.2010.