Skip to main content

O nama

Porodica pre svega

Posle dugogodišnje poslovne karijere, kada se svakodnevna žurba zameni potrebom za mirom i spokojem, dolazi trenutak kada je važno pronaći mesto koje će pružiti udobnost i negu, ali i miran ambijent na obroncima prirode. Upravo iz te želje i potrebe, nastao je Alexander Ville kompleks.

Naša vila predstavlja oazu mira i harmonije, idealno mesto za sve one koji traže odmor i relaksaciju. Smještena na prelepim obroncima kosmajskih planina, Alexander Ville nudi izvanredan spoj udobnosti i prirodnih lepota.

Jedan od najvažnijih aspekata našeg kompleksa jeste dom za stare, gde se posvećeno brinemo o našim starijim korisnicima pružajući im sve što im je potrebno za udoban i siguran boravak. Naš tim stručnih medicinskih radnika brine o svakom detalju, omogućavajući našim korisnicima da uživaju u kvalitetnoj nezi i pažnji.

Pored doma za stare, u sklopu kompleksa nalazi se i apartmanski smeštaj za posetioce koji žele da uživaju u očaravajućem ambijentu prirode i mira. Naši apartmani su opremljeni svim potrebnim sadržajima kako biste se osećali kao kod kuće, ali istovremeno uživali u prelepom okruženju i pogledu na netaknutu prirodu.

KORISNICIMA NA RASPOLAGANJU

Smeštaj, ordinacija i fizikalna

U sklopu našeg kompleksa nalazi se i ordinacija sa kompletnom medicinskom opremom i stručnim osobljem koje pruža sve vrste medicinskih usluga kako bi se osiguralo vaše zdravlje i blagostanje.

Vizija staračkog doma REHAB SENIOR Alexander Ville

Dom za Stare REHAB SENIOR Alexander Ville izgrađen je sa jasnom vizijom da postane lider u pružanju usluga brige o starijim osobama u Srbiji, postavljajući standarde koje će drugi težiti da dostignu. Naša vizija je stvaranje okruženja koje ne samo da odražava najbolje prakse brige viđene u inostranstvu, već i predstavlja dom u pravom smislu te reči. U okviru kompleksa Alexsanderville, cilj nam je da stvorimo zajednicu gde porodice mogu bezbrižno da provode vreme sa svojim najmilijima, uživajući u obrocima zajedno, družeći se i deleći radosti svakodnevnog života.
Naš dom se nalazi na mirnom mestu, daleko od gradske buke, na obroncima Kosmaja, gde se prirodna lepota i spokoj Šumadije stapaju u idiličnu scenografiju za život naše starije populacije. Mesto koje smo izabrali za naš dom karakteriše "ruža vetrova" - poseban mikroklimat koji doprinosi zdravlju i opštem blagostanju naših korisnika. Pogled koji se pruža sa svakog prozora doma odiše zelenilom i prirodom, što dokazano umiruje i opušta, dok je cvrkut ptica konstantan podsjetnik na lepotu prirodnog okruženja.
Smatramo da starost treba dostojanstveno i srećno provesti, u okruženju koje promoviše zdrav i aktivan životni stil. Naš cilj je da Alexander Ville ne bude samo mesto za život, već mesto gde se živi punim plućima, gde svaki dan donosi nešto novo i gde svaki korisnik oseća da je važan deo veće, brižne porodice.

Stručno osoblje dostupno 24/7

Dom za stara lica Alexander Ville zaposljava isključivo stručno, edukovano i iskusno osoblje specijalizovano za rad sa starijom populacijom. Tim čine:
Lekari - Specijalista kardiologije, spremni da odgovore na sve medicinske potrebe korisnika.
Fizioterapeuti - Profesionalci angažovani na redovnoj ili po potrebi osnovi za rehabilitaciju posle povreda, operacija ili neuroloških incidenta.
Radni terapeuti - Stručnjaci koji pomažu korisnicima da održe i unaprede svoju sposobnost obavljanja svakodnevnih aktivnosti.
Medicinske sestre (SSS i VŠS) - Pružaju kompletnu medicinsku negu 24 sata dnevno, obuhvatajući sve od osnovne brige do složenih medicinskih procedura.
Socijalni radnici - Podrška korisnicima i njihovim porodicama u emocionalnom i socijalnom aspektu boravka u domu.
Spremačice - Osnovna higijena i čistoća prostorija, što je ključno za zdrav i prijatan ambijent.
Zdravstvena nega u Alexander Ville obuhvata širok spektar usluga:
Kompletna i delimična nega bolesnika - Uključujući pomoć u svakodnevnim aktivnostima i osobnu higijenu.
Prevencija komplikacija - Kao što su dekubitusi i kontrakture, što je često kod dugotrajnog ležanja.
Infuzione terapije - Sigurna primena svih propisanih intravenoznih terapija.
Peroralna i lokalna terapija - Administracija propisane terapije.
Terapija kiseonikom - U slučaju da je to potrebno za korisnike i propisano od strane lekara.
Redovno merenje vitalnih funkcija - Uključujući pritisak i šećer u krvi, praćenje zdravstvenog stanja.
Laboratorijske analize - U saradnji sa akreditovanom laboratorijom.
Klizma, kateterizacija - I druge medicinske procedure po potrebi.

Alexandar Marinkovic
Osnivač

Misija staračkog doma REHAB SENIOR Alexander Ville

Naša osnovna misija u Domu za Stare REHAB SENIOR Alexander Ville je da pružamo izuzetnu negu i uslove života koji nadmašuju očekivanja naših korisnika i njihovih porodica. Težimo da svakom stanaru omogućimo visok kvalitet života, gde je svakodnevna briga prilagođena individualnim potrebama uz najviši nivo poštovanja i dostojanstva. Naš pristup je holistički: fokusiramo se ne samo na fizičko zdravlje, već i na emocionalnu dobrobit i socijalnu integraciju naših korisnika. Svestrano osoblje, od medicinskih sestara do socijalnih radnika, angažovano je da učini svaki dan u našem domu ispunjenim i zadovoljavajućim.

Alexandar Marinkovic

Posle dugogodišnje poslovne karijere, kada se svakodnevna žurba zameni potrebom za mirom i spokojem, dolazi trenutak kada je važno pronaći mesto koje će pružiti udobnost i negu, ali i miran ambijent na obroncima prirode. Upravo iz te želje i potrebe, nastao je Alexander Ville kompleks.

“Naš Alexander Ville predstavlja oazu mira i harmonije, idealno mesto za sve one koji traže odmor i relaksaciju. Smještena na prelepim obroncima kosmajskih planina, Alexander Ville nudi izvanredan spoj udobnosti i prirodnih lepota.”

Saradnja sa specijalistima

Kad god je to potrebno, Dom Alexander Ville angažuje dodatne specijaliste iz raznih medicinskih oblasti kako bi se osigurala najbolja moguća nega. Pored toga, fizioterapeuti su dostupni za stalni rad s korisnicima, posebno onima koji se oporavljaju od moždanog udara ili su doživeli neku povredu, što zahteva intenzivnu rehabilitaciju.